Blogg

Naturkildens vaniljepudding

Naturkildens vaniljepudding

 

Du trenger:

200 ml fløte (helst upasteurisert, hvis du får tak i!)

10 gram gelatin

Frø fra 1 vaniljestang

350 ml (upasteurisert) melk

4 eggeplommer

100 gram søtning (jeg bruker en blanding av kokossukker og lønnesirup 50/50)

 

MELKEFRI variant med mindre søtning

200 ml flytende kokosfløte

10 gram gelatin

Frø fra 1 vaniljestang

350 ml mandelmelk

4 eggeplommer

70 gram søtning (f.eks kokosblomstsukker og lønnesirup)

Hell fløte og melk over i en kjele, varm opp men ikke på for høy temperatur. Vi vil jo ikke ødelegge næringsstoffer (som vitamin A og D i fløten - hvis den er fersk), enzymer og melkesyrebakterier i de ferske råvarene.

Ha deretter i gelatinpulveret, rør jevnt med en visp slik at gelatinet ikke klumper seg sammen.

Skjær vaniljestangen slik at du kan skrape ut frøene. Frøene skal i kjelen sammen med den varme melka og fløten. Visp sammen og la det stå på den varme platen i noen noen minutter.

Sil blandingen over i en glassbolle eller i et målebeger. Melkeblandingen må være såpass varm at gelatinet har blitt løst helt opp.

Skill eggeplommene fra hviten og sett skålen med eggehvitene i kjøleskapet. Dette kan brukes til andre formål, skal komme tilbake til det i senere innlegg.

Ta vare på eggehvitene! Disse lager du selvsagt proteinkjeks av (oppskrift kommer)

De 4 plommene vipses sammen med søtningen du velger å bruke. Det trenger ikke bli eggedosis, men kan godt være litt fluffy i konsistensen.

I mellomtiden har melkeblandingen fått avkjølt seg litt og er klar til å helles over den plommegule blandingen. Visp mens du heller i melkeblandingen i en tynn stråle. Her vil sikkert små kjøkkenassistenter mer enn gjerne hjelpe til:-)

Da kan du velge om du vil helle det over i èn stor serveringsbolle eller flere porsjonsskåler. Til barneselskap og slikt er det jo stas med hver sin (fargerike) skål eller kanskje et stilig glass? Skal desserten serveres i voksenselskap kan man tilsette en skvett likør eller lignende før det settes til avkjøling.

Velger du en stor skål, bør blandingen få stå kaldt i omlag 4 timer. Mindre skåler, mindre tid.

Her har vi en dessert med næring, sunt fett og fettsyrer fra fløte og rå eggeplommer. Vaniljen og søtningen er ekte, med næring og er ikke kunstig eller raffinert som i de fleste ferdigprodukter man kjøper i butikken.  

Server gjerne med friske bær, krem eller sjokoladesaus. Jeg hadde mørk sjokolade med mintsmak liggende som jeg delte opp sammen med noen frysetørkede bringebær. Fort gjort.

 

Liquid error (sections/article line 40): The format option 'short_month' is not a supported format.

Hei!
Nydelig vaniljepudding! Håper oppskriften på proteinkjeks kommer snart!

grete

Legg igjen en kommentar