Blogg

Naturkildens Hudkrem Pluss - et helt naturlig effektivt multiprodukt

Naturkildens Hudkrem Pluss - et helt naturlig effektivt multiprodukt

 Vår økologiske Hudkrem Pluss har blitt en favoritt blant våre kunder. Vi har i perioder vært tomme for nødvendige ingredienser og ikke hatt mulighet til å produsere nok til å dekke etterspørsel. Da har vi fått tilbakemeldinger fra flere som er fortvilet - fordi de rett og slett ikke finner en krem som kan erstatte vår og at effekten er unik. Selv om det er beklagelig at kremen ikke alltid har vært tilgjengelig er det veldig gledelig å høre at så mange har god nytte av den - at den bidrar til å pleie sår hud, bleieutslett, eksem, tørre røde kinn, sprukne lepper og hender - ja til og med såre hundepoter! 

Nå får vi snart påfyll av den beste talgen som er å oppdrive - da skal vi straks brette opp ermene og sette i gang med produksjonen igjen. Og kremen vil nok være tilgjengelig i nettbutikken igjen i løpet av januar! 

Vi startet produksjonen av denne mirakelkremen med tanke om at talg skulle være hovedingrediens og det ble en enkel og god oppskrift på en krem med de beste fettkildene man kan bruke på huden. Else Victoria som er utdannet faghudpleier hjalp til med å optimalisere kremen og vi tryllet inn nydelige blomsterekstrakter, flere nærende oljer og bivoks blant annet. Resultatet er en krem som dekker så mange behov og som rett og slett er avhengighetsdannende. Helt sant!

Kremen har en naturlig gylden gul farge og en behagelig duft av bivoks, kakaosmør og kamille sammen ringblomst. I våre forfedres legebøker og husmødres oppskriftsbøker er talg hyppig nevnt. I tillegg til å beskytte og pleie har talg en helbredende virkning på betennelser og hudplager. I Tyskland brukes fortsatt talg av hjort (Hirschtalg) som baseingrediens i mange salver som brukes av idrettsutøvere for å hindre sår hud og blemmer.

Hvorfor man bør bruke et produkt som talg i forbindelse med hudpleie er ganske logisk hvis man ser på de sidene til og med moderne forskning kan bekrefte. Vi vet at cellemembranene består hovedsaklig av fettsyrer og mettet fett utgjør minst 50% av cellemembranen. Talg har en veldig lik sammensetning med noen variasjoner avhengig av hva slags dyr fettet kommer fra.
Talg vil dermed styrke og støtte våre cellemembraner og naturlig nok være nyttig tilførsel til videre god hudhelse og positivt i forhold til vår cellebiologi. Talg inneholder i tillegg blant annet fettløselige vitaminer som A, D, K og E i tillegg til stearinsyre som vi ellers finner i smør og kakaofett (sistnevnte er også en av tillegsingrediensene).

Kilden er avgjørende. Talg fra dyr som har blitt foret utelukkende med gress har høyrere verdier av vitaminer og mineraler.  Talgen vi bruker i kremen har de samme egenskapene som det oljelignende stoffet «sebum» som våre egne talgkjertler skiller ut for å smøre hud og hår. Tørr hud produserer ofte for lite sebum, noe som gir mindre fett og dårligere evne til å opprettholde fuktighetsbalansen. Huden kan føles matt og svært tørr eller rødflammet om vinteren.

Kremen kan brukes som et allround produkt – på kroppen, som fotkrem, håndkrem, på lepper, øyeområdet og ansikt. Her har du et hudpleieprodukt for voksen og barn – som kan brukes over alt på kroppen. Med naturlige vitaminer, ikke syntetiske – slik mange butikkjøpte produkter inneholder.

Dette fungerer som et antiaging-produkt, talg inneholder konjugert linolsyre (CLA) som har anti-kreft og anti-inflammatoriske egenskaper.

I tillegg til talg inneholder kremen andre gode, rene fettkilder som jojobaolje, olivenolje og kakaosmør. Bisabolol (fra kamilleblomst) roer ned stresset og irritert hud og forebygger rynker og fine linjer. Ringblomstekstrakt tilfører fukt og er beroligende. Bivoks mykgjør og fungerer som en beskyttende barriere på huden.

Hudkremen er godt egnet til:

  • Alle slags hudsykdommer eller ubalanser i huden. Inkludert tørr, sprukken, hard og solskadet hud, utslett, svie, kløe og rynker med mer. Disse tilfellene bedres fordi fettet gir huden de næringsstoffene den trenger for å helbrede seg selv.
  • Beroligende aftershave i ansikt og andre deler av kroppen.
  • Til bruk på følsom babyhud med eksem, bleieutslett og andre forstyrrelser. Kan fint brukes som kuldekrem og barnehagekrem for å beskytte og gi næring til følsomme barnekinn.
  • Kjempefin som brystvortekrem! Trenger ikke å vaskes av før amming. 
  • Til bruk på sår og vonde sprekker i huden. Talg mykgjør og gir næring slik at sår o.l gror raskere.
Du kan lese mer om produktet og se hele ingredienslisten HER - og bestille når produktet er på lager igjen :-) 
Kun det beste er godt nok for din hud og for de du bryr deg om , dette er et helt naturlig og ærlig produkt – som virkelig fungerer!

Legg igjen en kommentar