Blogg

Oppkvikkende hodebunnsskrubb!

Oppkvikkende hodebunnsskrubb!

Man hører ofte om hvor positivt det er å skrubbe eller eksfoliere huden i ansiktet og på kroppen. Dette fjerner døde hudceller, øker blodsirkulasjonen, gir glød og gjør huden mer mottakelig for etterfølgende pleie og tilførsel av næring. 

Men det er lite fokus på samme pleie for hodebunnen! Den har nemlig like god nytte av en slik behandling - som fjerner flass, øker blodsirkulasjonen og som gjør håret mer glansfullt og livlig. Det kan fjerne smuss som tetter og hindrer hårvekst - så jevnlig hodebunnskrubb kan i beste fall øke hårveksten. 

Jeg bruker Moonsun Organic of Sweden sin BODYSCRUB - denne er ferdig blandet og klar til bruk, samtidig som den inneholder en hel del som er bra for pleie av hår og hodebunn såvel som huden på kroppen. Økologisk sheasmør og sesamfrøolje, eterisk olje av sitrongress som også bidrar til å øke blogsirkulasjonen, rosmarinolje som bidrar til å utvide blodårene og stimulere celledeling, som som igjen påvirker hårsekkene til å produsere nytt hår. Det hevdes også at denne rosmarinolje har evnen til å stoppe hårtap. Den bekjemper også flass og gjør tørt hår mykere.

Har du badekar kan du med fordel stå bøyd over dette med håret hengende ned når du fordeler og masserer skrubben inn i hodebunnen. Har du bare dusj kan du gjøre det samme der før du skrur på vannet og vasker håret som vanlig. 

Skrubb i noen minutter - til du kjenner at hodebunnen blir behagelig varm og at blodet sirkulerer godt. La den virke noen minutter ekstra om du har tid og tålmodighet. Vask deretter håret som vanlig - men gjerne med 2 sjamponeringer, slik at du får vekk så mye som mulig av overflødig olje. Bruk deretter kur eller balsam i lengdene slik at de også får pleie og næring.

Vær obs på at håret kan føles litt tungt og til og med fett noen dager etter en slik behandling - i og med at det er mye olje i selve skrubben, som kan være litt vanskelig å få vasket skikkelig ut. Men gjør det beste ut av det, bruk hårbånd, sett håret opp i hestehale og trøst deg med at neste gang du vasker det vil iallefall resultatet bli glasfullt hår og frisk hodebunn! Du kan like så greit benytte muligheten til å ta en kokosolje-hårkur i hele håret: fordel passende mengde i håret - fra rot til spiss, la virke noen timer før du vasker med minst 2 sjamponeringer. 

Happy scrubbing!

Legg igjen en kommentar